Over ons

Een paar woorden over ons...

Wij zijn Laurens en Wilma Kerkhof. Inmiddels al heel wat jaren getrouwd. Samen hebben wij 4 kinderen. Thijs, Lieke, Bente en Jesse. Thijs is onze oudste zoon en hij woont achter ons huis in een omgebouwde schuur. Dit hebben wij jaren lang verhuurt tot dat onze oudste zoon Thijs oud genoeg was om hier zelfstandig te kunnen wonen. Thijs is werkzaam als leraar basisonderwijs. Hierdoor is Thijs de meest aangewezen persoon om te helpen bij het huiswerk van de kinderen. Lieke is onze oudste dochter en woont samen met haar zusje Bente in het appartement boven de Coöp tegenover ons huis. Lieke heeft een diploma; pedagogisch medewerker jeugdzorg en is hierdoor werkzaam binnen het gezinshuis. Bente woont bij Lieke en studeert HBO facility Management op het Saxion te Deventer. Mijn jongste zoon Jesse studeert en is op kamers.

Geschiedenis

Laurens heeft jaren een eigen bedrijf gehad in keukens. Dit heeft hij jarenlang met passie gedaan. Wij zijn nu al vele jaren pleegouders en sinds de komst van bepaalde kinderen werd de vraag voor zorg meer. Hierdoor is Laurens gestopt met werken zodag hij 24/7 klaar kan staan voor de kinderen. Wilma werkt in de zorg. Na 20 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben heeft ze 11 jaar geleden de stap gezet om zich te laten omscholen en de opleiding speciaal pedagogisch werk te volgen op het Deltion College in Zwolle.

Wij hebben in 2021 bewust de keuze gemaakt en zijn de uitdaging aangegaan om van een pleeggezin over te stappen naar een vrijgevestigd gezinshuis. Op deze manier kunnen wij de kinderen nog meer ondersteunen en aanbieden wat zij nodig hebben. 

Ons Team

Naast Wilma en Laurens die 24/7 werkzaam zijn, draaien zij het Enterhuis met meerdere professionals. Wilma en Laurens nemen bij de start van het gezinshuis een toegepast psycholoog in dienst en enkele maanden later een jeugdzorgwerker. Beiden zijn ze fulltime werkzaam in het Enterhuis. Ook is er een medewerkster in dienst voor huishoudelijke- en zorgtaken. Zij biedt, naast deze taken eveneens ondersteuning aan de jeugdigen binnen het gezinshuis. Wilma, Laurens en medewerkers hebben een nauwe samenwerking met een Orthopedagoog Generalist (BIG geregistreerd) en zij is erg betrokken bij het Enterhuis.

Het Enterhuis logo

Neem contact op